Kwaliteitsproductie

Kwaliteit en flexibiliteit; met onze ervaring, moderne productiestraat en vakkundig personeel is uw vraag onze maat! Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Vakkundige montage

Houten ramen en deuren vervangen in uw bestaande kozijn of hier een onderdeel aan laten repareren? Onze montageploeg is u graag van dienst!

Jarenlange ervaring

Vanaf 1910 gespecialiseerd in het bewerken van hout en heeft ons personeel een enorme kennis en ervaring opgebouwd in het maken van houten kozijnen, ramen en deuren.

Over Timmerfabriek De Mol

Omstreeks 1910 startte Dhr Jan de Mol zijn timmerbedrijf in de Dorpsstraat van Heinkenszand.

Op 13 november 1920 werd de fabriek uitgebreid met een benzinemotor 8 pk voor de aandrijving van de eerste machines te weten een schaaf- en zaaginrichting. Op 4 juli 19 44 neemt Dhr. A.C. de Mol de timmerfabriek over welke hij 1 januari 1979 overdroeg aan dhr. J.P. Traas en Dhr. H. Schipper. In 1992 werd de timmerfabriek verplaatst naar het industrieterrein Noordland in Heinkenszand. Het bedrijfspand bevindt zich sindsdien aan het adres Noordland 17. In december 2018 is de Timmerfabriek verhuisd naar het industrieterrein, om precies te zijn naar de Schouwersweg 104 in hetzelfde Heinkenszand.

In 1997 is de Dhr. J. P. Traas alleen als eigenaar verder gegaan bij Timmerfabriek De Mol B.V. Inmiddels heeft na de overname op 1 januari 2004 Marco Traas de leiding over de fabriek. Het fabriekje van toen is uitgegroeid tot een moderne timmerfabriek, met ongeveer 15 medewerkers en een efficiënt CNC machinepark. Wilt u meer weten over onze timmerfabriek of over onze producten? Neemt u dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Kwaliteit

Sinds de start van het bedrijf, 110 jaar geleden, staat bij timmerfabriek De Mol B.V. de kwaliteit hoog in het vaandel. Het leveren van hoogwaardig timmerwerk onze drijfveer en houden we onze reputatie van kwaliteitsbedrijf hoog.

Wij selecteren zelf het hout dat we toepassen, gebruiken hang- en sluitwerk dat voldoet aan het politie keurmerk Veilig Wonen en gebruiken uitsluitend hoogwaardige water-gedragen verf voor de afwerking en bescherming van onze producten. Timmerfabriek De Mol B.V. levert haar producten onder KOMO-keur en HOUT 100%. Graag vertellen we u meer over deze garanties:

Garanties

KOMO
Timmerfabriek De Mol B.V. is KOMO-keur gecertificeerd en in het bezit van een KOMO attest met productcertificaat.

HOUT 100%
Ook valt al ons werk onder HOUT 100%. Door deze aansluiting bevestigen wij de topkwaliteit van ons timmerwerk. Dit geeft mimimaal 10 jaar garantie op kozijnen, ramen en gevel vullende elementen afhankelijk van de gekozen uitvoering. Houten buitendeuren worden 6 jaar lang gegarandeerd en het hang- en sluitwerk 5 jaar. Als HOUT100 %-aangesloten timmerfabrikant zijn wij in het bezit van de vereiste kwaliteitsverklaringen en worden wij extern gecontroleerd door de inspecteurs van Stichting Keuringsbureau Hout (SKH).

NBvT
Timmerfabriek De Mol B.V. is aangesloten bij de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT). De NBvT behartigt de gezamenlijke en individuele belangen van de ondernemers op algemeen, sociaal-juridisch, economisch en product technisch gebied. De vereniging draagt ook bij aan de ontwikkeling van het bouwen in en met hout, onder andere door het stimuleren van innovaties, het meewerken aan regelgeving en het bevorderen van kwaliteit. De leden van de vereniging onderscheiden zich door gedegen vakkennis en een doelmatige productie.

Hout & Milieu

Hout is een mooi, kleurrijk, warm en milieuvriendelijk product. Het is sterk en duurzaam en heeft van nature een eigen karakteristiek. Wij gebruiken houtsoorten uit productiebossen en kunnen ook hout met FSC® , MTCC of PEFC keurmerk inkopen.

Timmerfabriek De Mol B.V. is FSC® gecertificeerd en is een systeem voor goed bosbeheer en is inmiddels goed bekend bij afnemers en consumenten. De afkorting FSC® staat voor Forest Stewardship Council® (Raad voor Goed Bosbeheer). Het is een wereldwijde, onafhankelijke organisatie, zonder winstoogmerk, die 10 principes voor goed bosbeheer heeft bepaald. Deze principes hebben betrekking op sociale, milieuvriendelijke en economische factoren. Een product dat het FSC®-keurmerk draagt, is gegarandeerd vervaardigd uit hout afkomstig uit goed beheerd bos.

Zelf controleren; FSC®-hout dat wordt gebruikt door timmerfabrieken heeft een uniek nummer dat hoort bij het desbetreffende bedrijf. Het is onder andere terug te vinden op de factuur en ziet er uit als bijvoorbeeld SCS-COC-000726. Dit unieke nummer is te controleren via: www.fsc-info.org

Enkele recente projecten

In dit overzicht tonen we u graag enkele projecten welke wij onlangs zijn opgestart, dan wel hebben afgerond.

Enkele klanten van Timmerfabriek De Mol BV :

Downloads

Op deze pagina voorzien wij u van documentatie die u van dienst kunnen zijn bij de uitoefening van uw beroep, of een particulier gebruik kunnen optimaliseren.

Contact

Vul onderstaand contactformulier in en wij zullen spoedig contact met u leggen.